De verschillende Bingo varianten en hoe je die speelt

Bingo is zonder twijfel een van de bekendste gokspellen ter wereld. Echter, met zoveel verschillende bingo varianten om uit te kiezen, kan het vinden van de perfecte variant soms een uitdaging zijn. Maar geen zorgen.

In deze post zal je ontdekken wat elke bingo variant zo uniek maakt en waarom je ze allemaal eens zou moeten proberen. Dus leun achterover, ontspan en ontdek welke variant van Bingo jouw nieuwe favoriet kan worden. Blijf lezen om erachter te komen!

bingo varianten

De belangrijkste bingo varianten met uitleg

We hebben de 10 belangrijkste varianten van bingo voor jullie samengebracht en zullen uitleggen hoe deze werken.

Het is vooral belangrijk om jezelf goed te informeren voordat je begint met spelen. Mocht bingo niet direct jouw favoriete spel zijn, dan kun je altijd nog een kijkje nemen bij een van de andere online gokspellen die we hebben gereviewd.

Maar we raden je zeker aan om een kijkje te nemen bij de verschillende bingo varianten en de samenvattingen te lezen om te zien welke het beste bij jou past.

1| Bingo U-Pick ‘Em

Deze bingo variant vertoont veel gelijkenissen met de lotto, aangezien deelnemers zelf de nummers selecteren waarop ze willen inzetten. Hierdoor wordt het vaak vergeleken met Keno, een Chinees spel dat een vergelijkbaar concept hanteert. Desalniettemin is het spel een variant van bingo en geniet het een immense populariteit onder de spelers.

2| Bingo Bonanza

Een andere fantastische variant van bingo is Bingo Bonanza. Bij deze variant worden er in totaal 43 nummers getrokken, waarbij de cijfers zowel even als oneven kunnen zijn of simpelweg willekeurig worden getrokken, afhankelijk van het spel dat gespeeld wordt.

Indien er niemand is die alle 43 getrokken nummers heeft afgevinkt, zal de caller doorgaan met het trekken van nummers totdat er iemand is die een volledig patroon heeft gemaakt en Bingo roept.

Wat deze variant extra spannend maakt is dat de jackpot blijft opbouwen totdat iemand de bingo wint. Dit betekent dat, zelfs als niemand de eerste ronde wint, er een kans is op een grote uitbetaling in de volgende ronde.

3| Bingo Royalty

Bingo Royalty heeft de reputatie dat het één van de weinige bingospellen is waarbij spelers kans maken op mooie oplopende jackpotten. Deze jackpotten kunnen oplopen tot maar liefst €500 en zelfs meer, en elke keer dat er een kaart wordt gekocht voor het spel, zal het jackpotbedrag verder stijgen. Deze kenmerken maken Bingo Royalty tot een spel dat door de jaren heen populair blijft onder bingoliefhebbers.

4| Paardenrace bingo varianten

Dit spel biedt plaats aan maximaal 15 deelnemers, elk met hun eigen nummers van 1 tot 15, die overeenkomen met de bovenste rij van hun kaarten.

Er zijn meerdere varianten van paardenrace bingo, maar in het algemeen is het doel om als eerste vijf overeenkomende cijfers in één kolom te krijgen. Zodra een speler dit bereikt, is hij of zij de winnaar van de race!

5| Death Bingo

Death Bingo is een fascinerende bingo variant met veel enthousiaste reacties van spelers die genieten van de unieke twist op de traditionele bingo-ervaring.

In dit spel word je als speler geëlimineerd zodra je bingo hebt. Hierdoor wordt de laatste persoon die nog overblijft uitgeroepen tot de winnaar. Zodra een speler bingo heeft, wordt het laagste aantal gevulde vakjes op zijn/haar kaart aan alle andere spelers getoond.

De speler met de meeste ongevulde vakjes wordt uiteindelijk tot winnaar gekroond.

6| Facebook Bingo

Gezien de populariteit van Facebook-games, is het geen verrassing dat er ook bingo spellen beschikbaar zijn op dit platform. Op dit moment zijn er al tientallen verschillende bingospellen beschikbaar op Facebook, die allemaal online gespeeld kunnen worden.

Wat Facebook bingo onderscheidt van andere soorten bingo, zijn de power-ups die worden aangeboden. Deze power-ups kunnen de kansen van spelers vergroten en kunnen worden verkregen door ze te verzamelen of te kopen via het Facebook-platform.

Enkele van de populairste Facebook bingo spellen zijn onder andere Zynga Bingo, BamBam Bingo en Bingo Blitz.

7| Elektronische Bingo varianten

BINGO op de computer is een variant van elektronische bingo die gebruik maakt van internet slots als basis. Het spel wordt vaak gespeeld op een computer of mobiel apparaat en biedt spelers de mogelijkheid om meerdere kaarten tegelijkertijd te spelen. Door het gebruik van digitale kaarten is het ook mogelijk om het spelverloop automatisch bij te houden, waardoor spelers zich kunnen concentreren op het spel zelf.

8| 90-Ball bingo

Dit is waarschijnlijk de populairste vorm van bingo in het Verenigd Koninkrijk, waarbij tickets worden gebruikt om te spelen. Deze tickets worden verkocht in strips van zes en bevatten 15 nummers, gelijkmatig verdeeld over drie vakken. Elke rij van vijf vakken bevat een cijfer. Het spel staat bekend als 90-ball bingo, vanwege de exacte 90 nummers die in dit spel worden gebruikt.

Om te spelen, werkt het bijna hetzelfde als traditionele bingo, waarbij spelers de opgeroepen nummers moeten afstrepen. Degene die als eerste vijf nummers op één ticket afstreept, is de winnaar.

9| Mini Bingo

Een spelletje Mini Bingo bevat 30 bingoballen en elk kaartje heeft negen vakjes.

Tegenwoordig is Mini Bingo ontzettend populair. Dit zou kunnen komen door de snelheid van deze bingo variant. Het duurt slechts enkele minuten om een spel te voltooien, wat betekent dat er in amper één uur tijd al verschillende winnaars kunnen zijn.

10| Overall Bingo

Een andere populaire variant van bingo is Overall Bingo of Black-out, waarbij het doel is om alle nummers op de kaart te markeren. Sommige bingohallen bieden progressieve jackpots aan die toenemen bij een bepaald aantal ballen, terwijl online bingospellen nu enorme jackpots bieden.

Online bingo biedt ook nieuwe manieren om het spel te beleven, zoals Deal or No Deal Bingo en Facebook Bingo Apps waarmee spelers met vrienden van over de hele wereld kunnen spelen.

Welke bingo varianten kan je mobiel spelen

Met de toenemende populariteit van mobiel bingo, zijn bookmakers op zoek naar nieuwe manieren om spelers te behouden terwijl ze trouw blijven aan de basisprincipes van het spel. Mobiele bingospellen en spellen voor sociaal spelen zijn de laatste tijd populairder dan ooit tevoren en er zijn talloze bingo-apps beschikbaar op platforms zoals Facebook, iTunes en Google Play.

Enkele voorbeelden van deze apps zijn: Bingo Blitz, Bingo Bash, Bingo Blingo en Roadkill Bingo.

Conclusie

Kortom, bingo is een spel met veel variaties en het blijft populair bij spelers over de hele wereld. Of je nu geïnteresseerd bent in de traditionele versie van 90 ball bingo of de snellere versies zoals 30, 50 en 80 ball bingo, er is voor elk wat wils.

En laten we de varianten zoals 75 ball bingo en Swedish Bingo niet vergeten, die elk hun eigen unieke spelervaring bieden. Als je meer wilt ontdekken over deze en andere online casino spellen, nodigen we je uit om verder te lezen en nog meer te ontdekken.