Cricket Darts | De Ultieme Gids

Cricket Darts is een spel dat gespeeld kan worden door twee, drie of vier spelers. Het doel van het spel is om de eerste speler te zijn die alle cricket nummers opent en een hoger puntentotaal heeft dan elke andere speler. Dit spel maakt gebruik van het standaard 20-cijferige dartbord met triple en dubbele ringen.

Cricket darts staat ook wel bekend onder verschillende namen in Groot-Brittannië, waaronder Mickey Mouse, Tactics, Horse and Carriage en Coach.

Benieuwd naar hoe je dit klassieke Britse pubspel speelt en ben je op zoek naar handige tips? Lees dan vooral verder.

Cricket darts is een populaire sport overgewaaid uit de Verenigde Staten en het is zeker de moeite waard voor iedereen die een bezoek brengt aan een dartbaan om het onder de knie te krijgen. Gelukkig is Cricket darts eenvoudig te leren met de juiste begeleiding.

Dit spel kan gespeeld worden door één of meerdere personen en het is ook makkelijk om het in teamverband te spelen. Tijdens het spel gooien spelers om de beurt drie darts naar een dartbord om de aangewezen punten te raken. Het doel van het spel is om meer punten te scoren dan je tegenstander, nadat de punten zijn uitgegooid.

De punten die geraakt moeten worden zijn: 15, 16, 17, 18, 19, 20 en de roos. Aan het begin van het spel hebben beide spelers een score van nul. Om drie punten te scoren, moeten de eindpunten uitgeworpen zijn. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, indien nodig over meerdere beurten.

Een enkele dart die in een segment terechtkomt, levert één punt op, terwijl een dubbele of driedubbele dart respectievelijk twee en drie punten oplevert. De buitenste ring van het bord is goed voor één punt en de binnenste ring voor twee punten.

Wanneer een speler een punt sluit, wordt het eigendom van die speler en kan er op gescoord worden totdat zijn of haar tegenstander hetzelfde doet. Het is belangrijk om te onthouden dat als beide spelers hetzelfde punt hebben gesloten, het niet langer punten oplevert.

Vanwege deze regeling is het meestal een goed idee voor darters om te proberen de hoogste nummers als eerste te werpen vóór hun tegenstander, om zo een groot aantal punten te scoren.

How to Play Darts - The Game of Cricket

Om een cricketwedstrijd te winnen moet een speler al zijn/haar nummers gesloten hebben en meer punten hebben dan zijn/haar tegenstander. Als een speler al zijn/haar nummers gesloten heeft, maar minder punten heeft dan zijn/haar tegenstander, moet hij/zij doorgaan met scoren totdat hij/zij voorstaat. Degene die als eerste meer punten heeft dan zijn/haar tegenstander, wint de wedstrijd.

Het is de moeite waard om op te merken dat er in cricket een voordeel is om als eerste te gaan. Om te bepalen wie als eerste gaat, zijn het opgooien van een munt of het spelen van een bull-off nuttige methoden.

Een bull-off is een methode waarbij spelers darts gooien naar de bull. Degene wiens dart het dichtst bij de roos komt, mag als eerste gaan.

Al met al is Cricket darts net zoals Tactics Darts een interessant spel dat gemakkelijk te leren is en veel plezier biedt aan spelers van alle niveaus. Of je nu een beginner bent of een ervaren darter, dit spel is zeker de moeite waard om eens te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *