euromillions-jackpot

144 miljoen EuroMillions Jackpot winnende Belg | Extatisch

Een Belg heeft de EuroMillions jackpot van net geen 145 miljoen euro gewonnen en kan zich in het rijtje van jackpot winnaars voegen. De gelukkige winnaar mag daarmee 144.966.361 euro op zijn rekening bijschrijven. Alleen in 2016 en 2017 vielen er grotere prijzen. In 2016 won een andere Belg de grootste Belgische jackpot ooit van 168 miljoen euro en in 2017 won een andere Belg al eens 153 miljoen.

LEES OOK. Het winnen van EuroMillions | Hoe de belasting te vermijden

De winnende nummers

De winnende nummers waarmee de Belg de grootste jackpot heeft gewonnen zijn de lucky nummers 35, 24, 13, 11 en 50, en de sterrencombinatie was 6 en 11. Er was maar één persoon in Europa die deze juiste nummers had, en we kunnen met zekerheid zeggen dat het een Belg was. Volgens Joke Vermoere, woordvoerster bij de Nationale Loterij, is het niet duidelijk waar het winnende lotje is verkocht, maar ze zijn er zeker van dat dit lot is verkocht in een verdeelpunt van de nationale loterij en niet online.

Ook zijn er regelmatig prijzen gevallen in België. Het meest verbijsterende verhaal is waarschijnlijk dat een groep vrienden uit het Vlaamse Olmen samen een lot had gekocht met de winnende nummers 20, 26, 12, 25 en 27, en de sterren 12 en 8. Hierdoor werden in één klap 165 mensen uit dezelfde gemeente winnaar van de Megajackpot EuroMillions.

LEES OOK. EuroMillions Quick Pick prijs | Welke nummers kies je best

Het bestaan van EuroMillions

EuroMillions is een samenwerking tussen de nationale loterijen van negen verschillende Europese landen en het Verenigd Koninkrijk. Het spel werd opgericht aan het begin van 2004. In eerste instantie waren België, Luxemburg, Portugal, Ierland, Zwitserland en Oostenrijk nog niet toegevoegd, maar later dat jaar zijn ze toegevoegd. Sinds de oprichting zijn er geen landen meer toegevoegd.

In de loop der jaren zijn er weliswaar geleidelijke veranderingen aangebracht aan het spel, maar nooit met drastische impact. Zo werd er in 2016 wel een verandering toegevoegd aan het spel, waarbij je nu 12 nummers moet kiezen in plaats van 11 nummers zoals in voorgaande jaren. De reden hiervoor was het verkleinen van de kans op het winnen met EuroMillions, zodat de nationale loterij meer winst kan maken.

Wat is de hoogste EuroMillions jackpot ooit

De hoogste EuroMillions jackpot ooit gewonnen viel in 2022 toen één persoon 230 miljoen euro won. De op één na hoogste en op twee na hoogste jackpot ooit gingen respectievelijk naar een persoon uit Frankrijk en een andere persoon uit het Verenigd Koninkrijk. Zij wonnen respectievelijk 220 miljoen en 215 miljoen euro.

LEES OOK. Quick Pick | Snel en Simpel, maar ook hoge winstkansen

Conclusie

De Belgische winnaar van de EuroMillions jackpot van bijna 145 miljoen euro is de nieuwste toevoeging aan de lijst van jackpot winnaars. Het is opvallend dat er regelmatig prijzen vallen in België, waaronder enkele van de grootste EuroMillions jackpots ooit. Ook is het fascinerend om te lezen hoe EuroMillions is ontstaan en hoe het spel in de loop der jaren is veranderd.

Als je nieuwsgierig bent naar meer informatie over het spel of gokken in het algemeen en de geschiedenis ervan, dan is het zeker de moeite waard om even verder te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *