Alle mogelijke poker combinaties | Een Geïllustreerde Gids

In de wereld van online goksites in Nederland is poker een populaire keuze onder spelers. Maar om echt succesvol te zijn bij dit spel, is het belangrijk om goed bekend te zijn met de verschillende poker combinaties die er bestaan.

In dit artikel zullen we een complete geïllustreerde gids met alle mogelijke poker combinaties delen. Lees verder om de spelregels te leren, en onze tips en tricks te leren om de beste speler aan de pokertafel te worden bij een online goksite in Nederland.

Welke courante poker combinaties heb je allemaal bij het spelen van poker?

Hieronder zetten we de meest courante pokercombinaties voor je op een rij, van de hoogste hand naar de laagste. Deze zijn het meest relevant als je het spel wilt spelen.

1.ROYAL FLUSH

De sterkste hand die er is, is een Royal Flush. Helaas is het echter zeer onwaarschijnlijk dat je deze hand ooit zal maken, aangezien de kans hierop bijna nihil is. Om een Royal Flush te maken, dien je te beginnen met een sterke beginnende hand van twee hoge kaarten met hetzelfde symbool.

ROYAL FLUSH- Poker Combinaties

2. STRAIGHT FLUSH

De volgende krachtige hand, net onder de Royal Flush, is een Straight Flush. Dit is eigenlijk een reeks van 5 opvolgende kaarten van hetzelfde symbool, bijvoorbeeld 5 klavers of 5 ruiten maar dan opvolgend van nummer.

STRAIGHT-FLUSH-Poker-Combinaties

3. FOUR OF A KIND

Vier kaarten met dezelfde waarde, ook wel bekend als ‘Four of a Kind’, is een sterke combinatie in poker. Je zult deze hand vaak zien vallen tijdens het spelen thuis, online of met vrienden. Onthoud wel dat deze hand altijd waardevoller is dan een full house en net onder een straight flush scoort.

FOUR OF A KIND - Poker Combinaties

4. FULL HOUSE

Een full house is een veelvoorkomende combinatie van kaarten bestaande uit 3 kaarten van dezelfde waarde en symbool gecombineerd met 2 kaarten van dezelfde waarde en symbool.

Deze ga je heel veel gebruiken en tegenkomen als je een fervente speler bent.

FULL HOUSE - Poker Combinaties

5. FLUSH

Een flush is een hand waarbij je 5 kaarten hebt met hetzelfde symbool erop. Er bestaan verschillende soorten flush handen en er zijn ook minder courante poker combinaties. Een flush is één van de meest voorkomende hoge combinaties in poker.

FLUSH - Poker Combinaties

6. STRAIGHT

Een straight, ook wel “een straat” in de volksmond, is een pokercombinatie met 5 kaarten van opvolgende waarde. Het symbool speelt geen rol in deze hand. Onthoud dat deze hand een flush scoort en meer waard is dan 3 hoge kaarten, ook wel bekend als een three of a kind.

STRAIGHT - Poker Combinaties

7. THREE OF A KIND

Three of a kind, ook wel 3 Hoge kaarten genoemd, is een combinatie die je vaak zult zien in bijna elk spel. Deze hand wordt vaak gebruikt in een strategie en men durft er wel eens op te bluffen om andere spelers uit te dagen. Onthoud hier dat dit 3 dezelfde moeten zijn van waarde en niet van symbool.

THREE OF A KIND - Poker Combinaties

8. TWO PAIR

Two pair, ook wel genoemd 2 Paren, kan verbazingwekkend genoeg een sterk hand zijn tijdens een spel poker. Net zoals bij 3 Hoge kaarten, wordt er ook hier vaak gebluft en dat maakt poker volgens velen juist zo plezant.

TWO PAIR - Poker Combinaties

9. ONE PAIR

Een paar is precies zoals de naam al zegt, een combinatie van 2 kaarten met dezelfde waarde. Als je uitkomt met een hoog paar in vergelijking met een laag paar, dan zul je natuurlijk winnen.

ONE PAIR - Poker Combinaties

10. HIGH CARD

Een hoge kaart is eenvoudigweg de kaart met de hoogste waarde. Vaak zul je zien dat de winnende hand een hoge kaart is. De speler die met dit uitkomen wint, is de speler die de kaart met de hoogste waarde op tafel kan leggen.

HIGH CARD - Poker Combinaties

Wat zijn de spelregels voor een spelletje poker in Nederland?

Een spel zonder spelregels zou chaotisch zijn en geen eerlijke manier bieden om het spel te winnen. Daarom zijn spelregels en het volgen ervan onmisbaar als je een potje poker wilt spelen.

Hieronder geven we een overzicht van enkele belangrijke spelregels voor poker als je het in Nederland onder vrienden of voor echt geld wilt spelen:

Aanvang van het poker spel

Allereerst wordt er in het begin van het spel afgesproken wie de dealer zal zijn. Normaal gezien wordt dit afgewisseld tegenwijzerzin of wijzerzin, naargelang dat je het afspreekt aan de aanvang van het spel.

Het inzetten begint eerst met een small blind door de eerste speler naast de dealer, en dan gevolgd door de volgende speler die met een big blind uitkomt. Na deze heb je de normale gang van zaken tijdens het spelen waarbij je gewoon afloopt en uitkomt volgens de speelrichting die je zelf hebt gekozen.

Als je speelt onder vrienden zal je zelf de dealer kunnen kiezen, en speel je online zal de dealer getoond worden door middel van een dealer button.

De blinds bij de aanvang van een nieuw poker spel

De blinds zijn verplichte inzetten die moeten worden gedaan door middel van munten in de pot te leggen na het delen van de kaarten. De introductie van de small blind en de big blind is bedoeld om meer dynamiek te brengen in het pokerspel, zodat spelers niet meteen zullen folden wanneer de dealer de eerste kaart op tafel legt.

Als vuistregel is het belangrijk om te onthouden dat, nadat de dealer het spel heeft gedeeld, de small blind mag kiezen hoeveel munten hij inzet. De big blind moet dan volgen en de inzet van de small blind verdubbelen. Dit is verplicht. Hierna begint het normale spel.

Het inzetverloop na de big blind

De speler die volgt op de big blind speler in de gekozen speelrichting, komt als eerste aan bod om in te zetten. Hij of zij heeft 4 opties:

  • Call: Deze speler zet in voor hetzelfde bedrag als de big blind. Dit wordt in België en Nederland ook wel “volgen” of “volg” genoemd.
  • Raise: De speler verhoogt het bedrag dat gezet is door de big blind of een eerdere inzet.
  • Fold: De speler beslist om te stoppen met deze ronde en verliest geen geld, maar heeft ook geen kans om te winnen.
  • Re-raise: De speler verhoogt een eerdere verhoging van een andere speler. Dit brengt het spel naar een hoger niveau en kan voor spanning zorgen.

De flop

De ‘flop‘ ronde is de tweede inzetronde die begint als we terug bij de dealer zijn aangekomen. Er worden drie kaarten openlijkop de tafel gelegd. Deze kunnen door iedere speler duidelijk bekeken worden. Door de introductie van deze drie kaarten, ook bekend als de ‘flop’, kunnen spelers nu strategie toepassen om winnende pokercombinaties te maken.

Als je een met een poker combinatie wil uitkomen, moet je weten dat het altijd om een combinatie van 5 kaarten gaat. Om in het spel te blijven, kun je elke beurt callen, verhogen, folden of opnieuw verhogen.

De turn

De turn is eigenlijk gewoon als we terug bij de dealer moeten passren, de dealer draait nu opnieuw een kaart om waarbij de spelers erna gewoon het spel kunnen vervolgen. En dan terug kunnen we de gekende speelopties zoals hierboven genoemd toepassen.

De riverkaart

De river is een speciale kaart omdat dit de laatste keer is dat we de dealer voorbijkomen. Dit is eingelijk de finale van het spel en de spanning kan hier nog hoog oplopen zeker als er nog wat gebluft en ge-raised word.

Na dit moet de laatste speler die nog niet gefold heeft uitkomen en aan iedereen tonen welke kaarten die op zijn hand heeft. Heeft die de winnende hand dan sleept die de pot in de wacht. Indien niet gaat die naar de laatst resterende tegenspeler.

Verdelen van de winst

Wanneer er bij de finale blijkt dat er 2 winnende handen zijn dan word de pot gewoonweg gesplitst en dan spreekt men van een “Split pot”.

Tips en tricks om een winnende poker speler te worden

Probeer het spel vooral zo goed mogelijk te leren. Zoek op het internet naar de variaties in het spel en probeer ook alles te noteren in een logboek. Studeren en oefenen meer is er niet aan. Oefening baart kunst kunnen ze ook wel eens zeggen. Probeer ook niet te zwaar op jezelf af te geven als je nu en dan eens verliest en speel vooral voor je plezier. Wat zeker niet altijd gemakkelijk is als je competitief bent ingesteld.

Het pokerspel is een spel van strategie en geluk. Het is belangrijk te onthouden dat de speler met de beste hand niet altijd wint, omdat er veel factoren in het spel zijn. Om een winnende pokerspeler zoals bijvoorbeeld Phil Ivey te worden, moet u het spel grondig bestuderen en regelmatig oefenen.

Conclusie

Poker is een spannend spel van strategie en geluk. De basisregels zijn eenvoudig, maar de betrokken strategieën kunnen complex en gevarieerd zijn. Om een succesvolle pokerspeler te worden, is het belangrijk de basis van het spel te begrijpen, vaak te oefenen en zoveel mogelijk te bestuderen. Met geduld en toewijding kunt u al snel winnen met poker en een bekwame en succesvolle speler worden. Veel succes!