tactics-darts

Tactics darts | Een leuke aanvulling op cricket darts

Heb je ooit gehoord van Tactics Darts? Het is een leuke variant van Cricket darts, oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk. Hoewel het spel al sinds de late jaren 1800 bestaat, werd het pas echt populair in het begin van de jaren 1900. Het gerucht gaat dat enkele Engelse heren het spel hebben bedacht op een avond toen ze zich verveelden en op zoek waren naar iets om hun tijd te doden.

Tegenwoordig is Tactics Darts nog steeds een favoriet tijdverdrijf in pubs en bars in het Verenigd Koninkrijk, Schotland, Wales en Ierland. Ben je benieuwd naar de regels van het spel en hoe je het kunt spelen? Lees dan verder en ontdek alles over Tactics Darts!

Tactics Darts is de authentieke Britse variant van Cricket Darts. Als je leert hoe je Cricket Darts speelt, is het een goed idee om ook te leren hoe je Tactics Darts kunt spelen. Met deze extra kennis kun je indruk maken op je vrienden en ben je beter voorbereid op elke dartswedstrijd.

Cricket en Tactics Darts hebben veel overeenkomsten. Naast de 20, 19, 18, 17, 16 en 15 worpen die in Cricket vereist zijn, moeten spelers in Tactics Darts ook drie keer triple, drie keer dubbel en drie keer de roos raken. Het doel in Tactics Darts is om de aangegeven getallen te raken en meer punten te scoren dan je tegenstander.

Naast de standaard regels van Tactics Darts, zijn er ook variaties zoals ‘slop rules tactics‘ en ‘strict rules tactics’. Door deze variaties te leren, kun je je dartsspelen nog meer verfijnen en uitdagen.

Bij de ‘Slop Rules Tactics’ is het doel simpel: als eerste drie punten scoren. Een enkele treffer levert één punt op, terwijl een dubbele of driedubbele treffer telt als respectievelijk twee of drie punten richting de vereiste drie punten om te winnen.

Bij de ‘Strict Rules Tactics’ kun je alleen scoren op dubbele en hoge banden. Wanneer bijvoorbeeld twee van de drie pijlen op de triple 20 landen, wordt deze gesloten met de eerste pijl. Bij de tweede pijl heb je echter de keuze hoe je de score gebruikt: toevoegen aan je totaal als 60 punten of als drie drievoudige treffers.

Als je op zoek bent naar een leuke en spannende variant van darts, is Tactics Darts een geweldige aanvulling op je repertoire. Het spel is niet alleen vermakelijk, maar kan je ook helpen je vaardigheden te verbeteren.

Waarom zou je niet vandaag nog beginnen met spelen en ontdekken wat deze Britse klassieker te bieden heeft? En als je op zoek bent naar andere leuke spelletjes, neem dan een kijkje op onze homepagina en ontdek wat er nog meer te beleven valt!

Tips from the Pros - Raymond van Barneveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *