asian-handicap

Van waar komt de term Asian Handicap in het gokken

Als u op zoek bent naar een alternatief voor de conventionele 1X2 sportweddenschappen, zijn Asian Handicap weddenschappen eventueel wel een ideale optie voor u. In dit artikel zullen we uitleggen wat Asian Handicap weddenschappen zijn, hoe u erop kunt wedden en wat de voordelen ervan zijn.

Hoewel deze techniek vaak als complex of moeilijk wordt beschouwd, biedt het u een nieuwe manier om naar voetbalweddenschappen te kijken zodra u het concept begrijpt.

Lees verder om meer te weten te komen over hoe u Asian Handicap weddenschappen kunt gebruiken om uw winstkansen te vergroten bij een online bookmaker.

In sportwedstrijden wordt er vaak aangenomen dat de twee teams verschillende kwaliteitsniveaus hebben. Dit verschil wordt bepaald door diverse factoren zoals historische prestaties, financiële kracht, thuisvoordeel en de beschikbaarheid van spelers, zoals schorsingen of blessures.

Bookmakers en handelaren zullen deze factoren combineren om de kansen op succes van elk team te schatten. De spread zal vaak verschillend zijn, afhankelijk van de waargenomen vaardigheden van de twee teams. In standaard 1X2 markten kan dit leiden tot weinig waarde en weinig rendement voor de favoriet.

Asiatische handicap-wedmarkten proberen deze “vaardigheden vooringenomenheid” tegen te gaan door het speelveld gelijk te maken en de mogelijkheid van een gelijkspel te elimineren. Hierdoor worden de winkansen vergroot. Dit wordt bereikt door een positieve of negatieve handicap toe te passen op elk team, afhankelijk van welk team gezien wordt als de favoriet (negatief) of de underdog (positief).

Hieronder vindt u een tabel met concrete voorbeelden:

HandicapFavoriet team (-)Underdog team (+)
0Team A wintTeam B wint
-0.5Team A wintTeam B wint of gelijkspel
-1Team A wint met 2 of meer doelpuntenTeam B wint of verliest met 1 doelpunt
-1.5Team A wint met 2 of meer doelpuntenTeam B wint, verliest met 1 doelpunt of gelijkspel
+0.5Team A wint of gelijkspelTeam B wint
+1Team A wint, verliest met 1 doelpunt of gelijkspelTeam B wint met 1 doelpunt of meer
+1.5Team A wint, verliest met 1 doelpunt of gelijkspelTeam B wint met 1 doelpunt, verliest met 1 doelpunt of gelijkspel

Als je gaat wedden op sport, is het belangrijk om te begrijpen hoe verschillende soorten weddenschappen werken en welke voordelen ze bieden. Een van de meest populaire soorten weddenschappen zijn Asian Handicap weddenschappen, die zijn ontstaan in Indonesië en zijn ondertussen populair in heel Azië en de rest van de wereld.

Asian Handicap in Sports Betting Explained

Een Level Asian Handicap wordt aangeboden wanneer er geen waargenomen verschil in vaardigheden tussen twee teams is – beide beginnen het spel met 0 doelpunten. Je gokt in wezen op de algehele winnaar van het spel. Het verschil is dat de loting is verwijderd; dus als de wedstrijd eindigt, wordt je inzet terugbetaald. Dit is hetzelfde als een Draw No Bet markt.

Single Asian Handicap weddenschappen zijn ideaal wanneer er een groot waargenomen verschil in vermogen is tussen twee teams. Het veronderstelde betere team krijgt een doelhandicap om het verschil in kwaliteit voor gok doeleinden te elimineren. Ze beginnen het spel bijvoorbeeld met -0,5, -1, -1,5, -2 doelpunten.

Wanneer het verschil in rating tussen de capaciteiten van de twee ploegen minder groot is, kan een Level Asian Handicap-weddenschap worden afgesloten. U kunt uw weddenschap op een team verdelen tussen twee handicaps wanneer u op de markt wedt. Een favoriet team zou de wedstrijd kunnen beginnen met (0 & -0.5), (-0.5 & -1), of (-1 & -1.5) doelpunten, bijvoorbeeld.

Er zijn verschillende voordelen aan het wedden op Asian Handicap markten, waaronder:

  • Het team dat je steunt kan nog steeds winnen of de weddenschap wordt geannuleerd, ongeacht de handicap. Dit vermindert je risico om je weddenschap te verliezen in vergelijking met een 1X2 markt door het minimum inzetbedrag te verlagen.
  • Veel professionele gokkers kiezen ervoor om op de Asian handicap markt te opereren, wat impliceert dat het een hogere waarde biedt.
  • De inzetmarges zijn lager omdat de trekking is verwijderd, waardoor je meer kans hebt op een aanhoudende winst in de loop van de tijd.
  • Door de waargenomen vooringenomenheid tussen twee teams te elimineren, geeft het gokkers meer kans op zeer favoriete teams.

In het kort, Asian Handicap-weddenschappen zijn een populair type weddenschap vanwege de voordelen die ze bieden, zoals het verminderen van uw risico’s en het verhogen van uw kansen op winst op de lange termijn.

Er zijn verschillende soorten Asian Handicap-weddenschappen, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Het is belangrijk om deze verschillen te begrijpen voordat u een weddenschap plaatst, zodat u de juiste strategie kunt kiezen en uw kansen op winst kunt maximaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *